Opinie

Wat kan er nog meer kapot? De grote sloper trekt de wijde wereld in

Geschreven door Dick Bijl

Demissionair minister-president Mark Rutte steekt zijn internationale ambities niet onder stoelen of banken. Hij is klaar voor een baantje bij de NAVO. Wie zit daar bij de NAVO eigenlijk op te wachten? Weten ze wel welke oorlogshitser ze binnenhalen? Of willen ze hem daarom juist binnenhalen?

 

Nadat Rutte en zijn groep neoliberalen Nederland kapot hebben gemaakt, wachten nog meer klussen. Wat hem in Nederland net niet is gelukt, zou hem als NAVO-chef zo maar wel kunnen lukken. In Europa en in de rest van de wereld. Met een oorlog bereik je immers heel veel.

Dat Rutte nu zegt dat hij te lang is doorgegaan als premier zal hem zeker zijn ingefluisterd door zijn communicatieadviseurs. Wees de kritiek maar voor en geef het maar toe, zal het devies zijn geweest. Journalisten geloven tegenwoordig toch alles, geen probleem.

Rutte had recent al wat geprobeerd op internationaal gebied, onder meer in Tunesië en Israël. Daar hadden ze snel in de gaten met wat voor een leugenaar ze te maken hadden. Tunesië had geen behoefte aan de aalmoes die werd voorgehouden na de zogenaamde deal met Rutte. Israël ging na een ‘stevig’ gesprek met de grote sloper gewoon door met bombarderen. Israël intensiveerde de bombardementen zelfs. De Israëlische TV schonk geen aandacht aan zijn bezoek, zo onbeduidend vond men hem.

Rutte de nieuwe NAVO-chef? Dit moet worden voorkomen. De oorlogshitser Rutte mag nooit over oorlog en vrede gaan. Rutte zit Poetin al zo lang te treiteren, dat het voor de hand ligt dat Rusland uit pure wanhoop een paar hele grote en stevige bommen gaat gooien op West-Europa.

De grote sloper heeft samen met zijn neoliberale vriendjes in Nederland de democratie, de wetenschap, de journalistiek en de rechtspraak kapotgemaakt. Samen met Willem Koert hebben wij in ons boek Landverraad beschreven hoe zij dit hebben gedaan. Met liegen, vergeten, bedriegen, nog eens liegen, overdekken met het tegendeel, opnieuw liegen, bluffen, vergeten en gedaanteverwisselingen kregen zij gedaan wat Hans Wiegel slechts kon dromen.

Landverraad verschijnt rond 9 november 2023 bij Uitgeverij Elk Books en kost € 20. U kunt hier alvast een exemplaar bestellen. Donateurs van OverNu krijgen Landverraad gratis. Meer hierover leest u in onze nieuwsbrief.

 

Over de auteur

Dick Bijl

Dick Bijl is oud-huisarts en epidemioloog. Hij is president van de International Society of Drug Bulletins en was jarenlang hoofdredacteur van het Geneesmiddelenbulletin, een tijdschrift dat onafhankelijk nieuwe farmaceutische producten evalueert voor artsen en apothekers. Bijl schreef meerdere boeken, zoals Het Pillenprobleem en Griep – prikken, slikken of heel voorzichtig niets doen?. Hij promoveerde in 2006 aan de Vrije Universiteit.