Team

Wij zijn een samenwerking van onafhankelijke journalisten, schrijvers en deskundigen die met een kritische en beschouwende blik de ontwikkelingen rond het coronavirus volgen. De auteurs schrijven op persoonlijke titel.

 

Kernteam

Dick Bijl is oud-huisarts en epidemioloog. Hij is president van de International Society of Drug Bulletins en was jarenlang hoofdredacteur van het Geneesmiddelenbulletin, een tijdschrift dat onafhankelijk nieuwe farmaceutische producten evalueert voor artsen en apothekers. Bijl schreef meerdere boeken, zoals Het Pillenprobleem en Griep – prikken, slikken of heel voorzichtig niets doen?. Hij promoveerde in 2006 aan de Universiteit van Amsterdam. Lees meer over Dick Bijl bij de Volkskrant, NRC en Argos.

Willem Koert is gedragswetenschapper, freelance wetenschapsjournalist en blogger. Hij bestudeerde de bodybuildingsubcultuur, de zwarte markt voor dopingmiddelen en de opkomst van nieuwe recreatieve drugs en dopingmiddelen. Zijn journalistieke producties over gezondheid, voeding, suppletie en beweging verschenen onder meer in de Volkskrant, de Gezondgids en Men’s Health.

 

Adviescomité

Wij laten ons op de achtergrond bijstaan door een team van ervaren (medisch) journalisten. Zij zijn op geen enkele manier verantwoordelijk voor de inhoud, maar delen de missie van onafhankelijke analyses en onderzoek.

Serena Tinari

Medisch onderzoeksjournalist, lid van adviesraad Zwitsers comité voor onderzoeksjournalisten, mede-oprichter Re-Check. Spreker op VVOJ-congres 2020.

Catherine Riva

Medisch onderzoeksjournalist, mede-oprichter Re-Check.

Paul Thacker

Voormalig hoofdonderzoeker Senaatscomité VS bij medicijnschandaal Avandia, onderzoeksjournalist.